Contact

De leden van het Corpuscomité:

Jacques Tjoleyn, Corpusstraat 46

Is de “pater familiae” van het comité, gehuwd met Magda, heeft er van zijn 5 dochters geen enkele meer thuis, maar is terecht een fiere opa. Weet vanuit zijn beroepservaring als landmeter de zaken goed in te schatten, en zorgt er dus al van in het begin voor dat de kas klopt. Jacques is sinds 1985 als medestichter niet alleen begaan met het Corpuscomité, maar tijdens zijn “op rust zijn” ook fervent tuinier, wandelaar, en levensgenieter.

Luc Vander Beken, Corpusstraat 42

Gehuwd met Marlien, hebben samen twee dochters Inge en Evy, en 4 kleinkinderen. Luc is niet bang van de micro, experimenteert graag met allerlei taalbrouwsels, en ontspant zich ook nog recreatief in de volleybal. Luc is al sinds zijn aankomst in de buurt actief, en droeg van 1991 tot eind 2015 de voorzitterssjerp. Hij zat dus 25 jaar de vergaderingen voor en leidde (soms met een ij) de redactie van het Corpuskrantje.

Rita Devos, Stedelos 2

Als lid van het comité wil Rita de nog ontbrekende schakel en spreekbuis van onze Stedelos zijn. Ze is reeds 35 jaar gehuwd met Marc en samen hebben ze 3 kinderen en 5 schatten van kleinkinderen. Rita’s hobby’s zijn (als ze tijd heeft…!); lopen, tuinieren en knutselen en prutselen. En haar nieuwste hobby is…bestuurslid zijn van een toffe groep mensen in het Corpuscomité!

Bert De Sloover, Corpusstraat 24

In de Corpus sinds 2005, en lid van het comité sinds december 2012, trotse papa van Gilles en Nathan en gehuwd met Katia. Liefhebber van leven in de brouwerij. Speelt klarinet in de harmonie, is recreant tennis en bestuurslid van een voetbalclub. Professioneel is hij voornamelijk bezig met veiligheid en milieu, in zijn vrije tijd is hij graag onder de mensen. Gezellig bijpraten met vrienden en kennissen is dan ook één van zijn favoriete bezigheden, een natje en een droogje daarbij stelt hij ten zeerste op prijs.

Diederik De Clercq, Oorlogstraat 6B

Diederik is al de derde generatie De Clercq in de Corpuswijk. Na een decennium afwezigheid keerde hij terug tot op luttele meters van zijn roots in de Corpusstraat 49. De nieuwe woonst in de Oorlogstraat vind je door af te gaan op de live-muziek die hij er met echtgenote Veerle en zoontjes Joppe en Tiebe maakt. Diederik is sinds 2016 voorzitter van het Corpuscomité.

Jarne, Corpusstraat 5

img_9558.jpgJarne is het neefje van de voorzitter en ook zijn moeder en grootmoeder zaten vroeger al in het Corpuscomité. Het is dus blijkbaar een erfelijke aandoening. Met zijn jeugdig enthousiasme en onstopbare energie zorgt Jarne voor de frisse touch in onze activiteiten.